دستور العمل استفاده از سیفتی باکس

دستور العمل استفاده از سیفتی باکس

سیفتی باکس چیست؟

سیفتی باکس با نام علمی Sharps Container ظرفی است عمدتا از جنس مواد پلیمر و کاملا یکبار مصرف برای نگهداری و حفظ پسماندهای تیز و برنده و سرنگ‌های پزشکی، که پس از پرشدن تا خط نشانه، توسط درپوش کاملا پلمپ شده و سپس مطابق استاندارد امحا می‌شود. مواد به کار رفته امکان بازگشت سیفتی باکس به طبیعت را پس از دفع و سوزاندن فراهم می‌کند و برای محیط زیست بی‌خطر است.

سیفتی باکس ها عموما از مواد پلیمری مقاوم (مانند پلی‌پروپیلن) ساخته می‌شوند و باید نسبت به نفوذپذیری، ضربه، اعمال نیرو و نشتی پس از سقوط مقاوم باشند. این ظروف در حجم‌ها، اشکال مختلف (مکعب مستطیل، استوانه‌ای و …) و سایزهای گوناگون (از نوع جیبی برای پرستاران، مراکز سیار و آمبولانس‌ها تا مدل‌های ظرفیت بالا برای بیمارستان‌ها و مراکز با پسماند زیاد) تولید می‌شوند.

روی سطح ظرف یک خط نشانه با عنوان Maximum Filling Line یا خط حداکثر ظرفیت وجود دارد که جهت ایمنی هرگز نباید سیفتی باکس ها را بیشتر از این خط پر کرد.

کاربرد سیفتی باکس 

  • سیفتی باکس جهت جمع آوری و انتقال پسماندهای بیمارستانی و پسماندهای تیز و برنده
  • قابل استفاده در بیمارستان ها، کلینیک ها و درمانگاه ها، آزمایشگاه ها و آرایشگاه ها و مطب دکتر و هتل ها
  • قابل نصب روی تخت بیمار و ترالی و همچنین روی دیوار

دستورالعمل استفاده از ظروف«سیفتی باکس»جهت دفع پسماندهای نوک تیز و برنده:

  • هرگونه وسایل یکبار مصرف تیز و برنده که در تشخیص، درمان و مراقبت بیماران استفاده می شود از قبیل سرسوزن، تیغ بیستوری، اره، اسکالپ، لانست، انواع آنژیوکت، شیشه های سرم و فرآورده های خونی و دارویی بایستی در این ظروف جمع آوری و دفع گردد.
  • با توجه به اینکه پسماندهای دفع شده داخل سیفتی باکس عفونی و خطرناک می باشند حداکثر مدت زمان نگهداری این ظروف در داخل بخش ها “۳روز” بوده و بایستی در تمامی بخش ها و قسمت های مورد نیاز این ظروف درتعداد و حجم های مناسب تهیه و در اختیار پرسنل تولید کننده پسماند نوک تیز قرار گیرد و در مدت زمان تعیین شده دفع گردد.
  • قبل از استفاده از این ظروف بررسی شود حتما برچسب پسماند خطرناک و برچسب مشخصات تولید کننده پسماند نوک تیز بر روی ظرف نصب شده باشد و نسبت به تکمیل برچسب در محل استفاده از این ظروف اقدام گردد.
  • پس از اینکه ۴/۳ حجم سیفتی باکس پر شد بایستی درب آن را قفل نموده، چسب زده و داخل کیسه پسماند زرد رنگ قرارداده و به عنوان پسماند عفونی دفع گردد.
  • هرگز محتویات سیفتی باکس را خالی نکرده و به هیچ عنوان مجدد از ظرف استفاده نشود.
  • زمانی که از سیفتی باکس استفاده نمی شود درب آن بسته (قرار دادن بر روی درجه شماره ۱) و زمانی که تا حجم ۴/۳ پرشد جهت دفع ظرف، درب آن بایستی قفل گردد (قرار دادن بر روی درجه شماره ۲).

ویژگی ها و استانداردهای سیفتی باکس

براساس استانداردهای بین‌المللی و سازمان استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران ظروف سیفتی باکس می‌بایست وِیژگیهای زیر را دارا باشند:
  • سیفتی باکس  باید از نظر جنس از موادی مانند پلی پروپیلن تولید شد که در صورت سوزاندن باعث آلودگی محیط زیست نشود و مطابق با قوانین ملی محیط زیست باشد.
  • سیفتی باکس باید مجهز به درپوش مناسب باشد. هیچ‌یک از اجزاء ظرف پس از آزمونهای استحکام و پیوستگی اجزاء نباید از یکدیگر جدا شوند .محل قرارگیری دهانه باید به گونه‌ای باشد تا استفاده از ظرف به سادگی امکان‌پذیر بوده و سطح خارجی ظرف نیز آلوده نگردد.
  • مقاومت ظروف جمع‌آوری پسماند در برابر نفوذپذیری باید به گونه‌ای باشد که آزمون تعیین شده در استاندارد را باید گذرانده باشد.
  • سیفتی باکس باید به گونه‌ای باشد که پس از ضربه و سقوط عمودی و واژگونی در اثر اعمال نیزوی افقی مقاوم بوده و نشتی نداشته باشد.

ما در پیج اینستاگرم مجموعه نیاز طب، تجهیزات آزمایشگاهی مختلفی را مورد بررسی قرار میدهیم. می‌توانید با دنبال کردن این پیج اطلاعات خوبی درباره تجهیزات آزمایشگاهی کسب کنید.

پیج اینستاگرم مجموعه نیاز طب

برای خرید محصولات پاتولوژی و تجهیزات آزمایشگاهی با شماره های زیر تماس بگیرید:

۰۹۹۲۴۸۷۰۰۳۸

۰۹۱۵۷۷۸۸۴۶۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *